ΟΤΑΝ......




Όταν η Χώρα στην οποία ζούμε αντιμετωπίζει οξύτατο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, που οι ολέθριες επιπτώσεις του ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην κοινωνική ασφάλιση,στην παροχή πρόνοιας,στις συντάξεις, στην οργάνωση της εργασίας,στην μείωση της παραγωγικότητας,στην στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων, στις αμοιβές,στην υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης, στην οικονομική ύφεση,στην ποιοτική διαφοροποίηση πληθυσμού κ.ά),

Όταν τα στατιστικά στοιχεία της EUROSTAT, της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και του ΟΗΕ για τα δημογραφικά δεδομένα του ελληνικού πληθυσμού είναι αμείλικτα και εμφανίζουν την Ελληνίδα με τον μικρότερο δείκτη γονιμότητας όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια.Η δε πρόσφατη απογραφή του 2011 έδειξε ότι ο πληθυσμός της Χώρας με ελληνική υπηκοότητα είναι 9.900.000 άτομα,

Όταν οι γεννήσεις από Ελληνίδες μητέρες μόλις που έφτασαν τις 85.000 το 2012,

Όταν ο ειδικός κατά ηλικία δείκτης γονιμότητας την τελευταία 10ετία έχει μετατοπισθεί από την ομάδα ηλικιών 20 – 24 ετών, που ήταν στην δεκαετίας του ΄80, προς τις μεγαλύτερες ηλικίες στην ηλικιακή ομάδα 30 – 35. Ως αποτέλεσμα να περιορίζεται ο γόνιμος διαθέσιμος χρόνος(από 10 έτη σε 5 έτη),

Όταν για την 11ετία 1998-2008,το ποσοστό συμβολής της καθαρής εισροής μεταναστών στην αύξηση του πληθυσμού της χώρας ήταν 97,3% της συνολικής αύξησης του πληθυσμού,

Όταν η σχέση του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και συνταξιούχων το 2013 είναι 2 :1,

Όταν σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ και CIA η Ελλάδα κατατάσσεται 188η στον ρυθμό αύξησης του πληθυσμού της, σε ρυθμό γεννήσεων 206η,σε δείκτη γονιμότητος 199η,με δείκτη γήρανση 18,2% σήμερα(αναμένεται να φτάσει το 2060 στο 30%), είναι η 4η πιο γηρασμένη χώρα παγκοσμίως,12η στην πιο μεγάλη μέση ηλικία,

Όταν η πρώτη από τις προτάσεις που περιέχονται στο ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Bουλής του 1993 ήταν να ενταχθούν οι οικογένειες με 3 παιδιά στις πολύτεκνες. Παρ’ όλο ότι έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε, δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί με την δικαιολογία υψηλό το κόστος εφαρμογής της, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι διατίθενται τεράστια ποσά για έργα βιτρίνας (για να μην αναφερθεί κανείς στην αλόγιστη σπατάλη του δημόσιου χρήματος...),

Όταν καμιά συζήτηση δεν γίνεται για τη δημογραφική κρίση που μαστίζει τη χώρα εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, κρίση που είναι η ρίζα του ασφαλιστικού προβλήματος,

Όταν τα ζευγάρια δεν αποκτούν τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν για: α) οικονομικούς(η ανεπάρκεια των εισοδημάτων τους) και β) λόγους που σχετίζονται με την έλλειψη μέτρων στήριξης της οικογένειας(η ελάχιστη βοήθεια που παρέχει το κράτος στην οικογένεια και το παιδί (έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών, ανεπαρκή οικογενειακά επιδόματα και φορολογικές απαλλαγές, ανεπαρκή σχολεία με ακατάλληλα ωράρια για εργαζόμενους γονείς κ.λπ.),

Όταν λόγω της σκληρότατης και άδικης αντιμετώπισης της Πολιτείας και ειδικότερα της Κυβερνήσεως τα τελευταία χρόνια των οικογενειών με τρία τέκνα, τις έχουν οδηγήσει στην φτώχεια και την εξαθλίωση, και να αδυνατούν να παρέξουν ακόμη και τα βασικά και στοιχειώδη για την επιβίωσή τους ως ανθρώπινες οντότητες πρωτίστως αλλά και την στήριξη για μόρφωση και αξιοπρεπή Παίδευση,

Όταν...,Όταν...,Όταν...,

Τότε,

το ελάχιστο που μπορούσαμε να πράξουμε εμείς οι γονείς με τρία τέκνα, ήταν και είναι να δημιουργούμε συλλόγους που θα έχουν σκοπό:

την ενημέρωση του κόσμου για την τραγική κατάσταση που ευρίσκεται η Χώρα όσον αφορά το δημογραφικό, την γήρανση του πληθυσμού και την υπογεννητικότητα και την άσκηση πίεσης προς την Πολιτεία να σταθεί μακρυά από ομιχλώδη ιδεολογήματα και να λάβει σοβαρών μέτρα με προοπτική, και όχι ευκαιριακές (ψηφοθηρικές) αποφάσεις που αίρονται μετά από λίγο χρόνο,

που στόχο θα έχουν την αναστροφή αυτής της σοβαρής κατάστασης.

Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν τα κόμματα εξουσίας ότι το δημογραφικό αποτελεί το υπ' αριθμ.1 εθνικό μας πρόβλημα, βόμβα στα θεμέλια του Κράτους που έχει εκραγεί;

Το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΗΕ ΚΑΙ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 15-5-2014


ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΗΕ BAN KI-MOON 
ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ      15-5-2014

New York, 15 May 2014 - Secretary-General's message on the International Day of Families
As we commemorate this year’s International Day of Families, we recognize the meaningful contributions that families make to advancing the mission of the United Nations.
By providing economic and emotional sustenance to their members, families can raise productive, caring citizens committed to the common good. Strong, well-functioning families, whatever form they may take, can help reduce poverty, improve the wellbeing of mothers, promote gender equality and uphold human rights.
Support for families is crucial to realizing their full potential. That means factoring their needs into development policies, considering their circumstances in addressing conflicts, and advocating for the equal treatment of all families, regardless of their structure. As we strive to usher in a more sustainable future, achieve the Millennium Development Goals, shape a new development agenda and combat climate change, let us mobilize the world’s families.

On this International Day of Families, let us strive to strengthen these small but critical units found in every society so that we may advance as one human family toward greater progress.

Μήνυμα του Γενικού Γραμματέα σχετικά με τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας Νέα Υόρκη , 15 Μαΐου, 2014

Καθώς εορτάζουμε τη φετινή Διεθνή Ημέρα Οικογένειας , αναγνωρίζουμε τις σημαντικές συνεισφορές των οικογενειών για την προώθηση της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών .
Με την παροχή οικονομικής και ηθικής στήριξης στα μέλη τους , οι οικογένειες μπορούν να αυξήσουν παραγωγικά , την φροντίδα πολιτών που έχουν δεσμευτεί για το κοινό καλό . Δυνατές , Σωστά λειτουργούσες οικογένειες , ανεξάρτητα από τη μορφή που μπορεί να έχουν , μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φτώχειας , την βελτίωση της ευημερίας των μητέρων , την προώθηση της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η υποστήριξη των οικογενειών είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους . Αυτό σημαίνει ένταξη των αναγκών τους στις πολιτικές ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη την κατάστασή τους στη διευθέτηση των συγκρούσεων , και υποστηρίζοντας την ανάγκη για την ίση μεταχείριση όλων των οικογενειών , ανεξάρτητα από τη δομή τους . Καθώς προσπαθούμε να εισέλθουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον , την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας , που διαμορφώνουν μια νέα αναπτυξιακή ατζέντα και την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος , ας κινητοποιήσουμε τις οικογένειες του κόσμου .

Στη σημερινή Διεθνή Ημέρα Οικογένειας , ας προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε αυτές τις μικρές αλλά κρίσιμες μονάδες που βρίσκονται σε κάθε κοινωνία , έτσι ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε ως μια ανθρώπινη οικογένεια προς μεγαλύτερη πρόοδο.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ    15-5-2014

Guy Ryder, Director-General of the UN International Labour Organization (ILO),

said in his statement for the Day that decent work is a key link in the chain connecting families and development.
“Work-related policies and practices play a major role in creating family-supportive environments which, in turn, yield benefits for the world of work and society,” he said.
Mr. Ryder noted that today's families are diverse, defying traditional models such as those based on a male breadwinner and jobs for life. There are now many single parent households – often women, and grandparent-headed households.
“In their different shapes and sizes, families are active agents of development. Yet their contribution – actual and potential – is often undervalued and inadequately supported, and many families are under severe pressure,” he said.
ILO is stressing decent work for women and men, stressing that this assures a better deal for families and it enables families to help build a better future for all.


Σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα είπε ότι η αξιοπρεπής εργασία αποτελεί βασικό κρίκο στην αλυσίδα που συνδέει τις οικογένειες και την ανάπτυξη.

"Οι πολιτικές και πρακτικές που σχετίζονται με την εργασία παίζουν τον κύριο ρόλο στη δημιουργία περιβάλλοντος υποστήριξης της οικογένειας- το οποίο, με τη σειρά του, αποδίδει οφέλη για τον κόσμο της εργασίας και της κοινωνίας».
Ο κ. Ryder τόνισε ότι οι σημερινές οικογένειες είναι διαφορετικές, αψηφούν τα παραδοσιακά μοντέλα, όπως αυτά που βασίζονταν σε έναν άνδρα κουβαλητή και εργασίες για τη ζωή. Υπάρχουν τώρα πολλές μονογονεϊκές οικογένειες - συχνά γυναίκες, και πρόγονοι που είναι επικεφαλής νοικοκυριών.
"Σε διάφορα σχήματα και μεγέθη τους, οι οικογένειες είναι ενεργοί παράγοντες της ανάπτυξης. Ακόμη, η συμβολή τους - πραγματική και εν δυνάμει - συχνά υποτιμάται και δεν υποστηρίζεται επαρκώς, και πολλές οικογένειες βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση », είπε.
Η ΔΟΕ προωθεί την αξιοπρεπή εργασία για τις γυναίκες και τους άνδρες, διότι έτσι εξασφαλίζεται μια καλύτερη συμφωνία για τις οικογένειες και επιτρέπει τις οικογένειες να βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.


ΣΧΟΛΙΟ:Ακούσατε ή αν είδατε κάποια ανακοίνωση από Κυβέρνηση,πολιτικά κόμματα ή ΓΣΕΕ ή  αν τα ΜΜΕ ενημέρωσαν για την Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας;Εμείς όχι.

Απόδοση:ΠΕΣΠΟ3Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου